website ontwerp
website ontwerp

Oplossingen voor een inkomende e-mail storing

U kunt geen e-mail meer ontvangen? Lees de onderstaande oorzaken met oplossingen alvorens u uw vraag bij ons neerlegt. U kunt veelal de oorzaak van het probleem zelf achterhalen en oplossen.

 1. Bent u nog verbonden met het internet?
  Controleer of u nog websites kunt bekijken. Lukt dit niet dan dient u contact op te nemen met uw internetprovider. Er is dan geen probleem met uw e-mail maar met uw verbinding. U hoeft de onderstaande punten dan niet door te nemen. Wanneer u geen internet heeft kunt u ook geen mail ontvangen.

 2. U krijgt een foutmelding?
  • Indien u de foutmelding krijgt nadat u iets gewijzigd heeft aan uw e-mail account instellingen (of deze voor het eerst heeft ingevoerd) is het zeker dat u de account gegevens niet juist heeft overgenomen. Zorg dat u bij de inlognaam het volledige e-mail adres neerzet (en niet alleen wat voor de @) staat. Het wachtwoord is bij u bekend. Let erop dat bij de Inkomende e-mail (POP3): uw domein vermeld staat zonder het woord POP. Dus enkel uwdomeinnaam.nl.
  • Indien u de foutmelding krijgt zonder dat u iets aan de account of internet instellingen heeft gewijzigd dan is er vermoedelijk een tijdelijke storing. Deze lost zich doorgaans vanzelf binnen enkele uren weer op. Eventueel kunt u punt 3 proberen.

 3. Is uw webmail account toegankelijk?
  Check altijd of u via webmail in uw inbox kunt komen via http://webmail.uwdomeinnaam.nl. (op de plek van uwdomeinnaam.nl zet u uw eigen domeinnaam neer)
  check vervolgens de onderstaande punten.

      Inloggen in webmail is gelukt: Ga naar 4
      Inloggen in webmail is niet gelukt: Ga naar 5

 4. Inloggen in uw webmail account is gelukt:
  • Check of uw inbox niet vol is (zie 6)
  • u ontvangt wel e-mail in uw webmail maar niet in Outlook, u krijgt geen foutmelding (zie 2) in Outlook en u bent er 100% zeker van dat de account gegevens juist zijn (overgenomen) dan is er wellicht een probleem met uw Outlook of andere actieve software (denk aan security software etc). Helaas kunnen wij u hier niet bij helpen. Wij adviseren u om een systeembeheerder in te schakelen.

 5. Inloggen in uw webmail account is niet gelukt:
  • u heeft mogelijk de verkeerde inloggegevens ingetypt. Let op dat de inlognaam altijd het gehele e-mail adres is en niet alleen wat er voor de @ staat! Check uw inloggegevens met de door ons opgegeven gegevens. Heeft u deze niet meer dan kunt u deze per bij ons opvragen.

 6. Zit er teveel e-mail in uw inbox?
  U heeft bij uw account een maximale disk space limiet. Wanneer er teveel of te zware e-mail in uw webmail box staat kan het zijn dat deze limiet is bereikt en u geen nieuwe berichten meer kunt ontvangen. U lost dit probleem op door in te loggen via uw webmail http://webmail.uwdomeinnaam.nl en vervolgens de berichten te verwijderen. Let op dat u ook de verwijderde items map leegt!. Zorg er tevens voor dat bij de e-mail instellingen in Outlook niet is aangevinkt dat de mail of een kopie ervan op de server bewaart moet blijven anders blijft het probleem zich herhalen.

 7. Mail blijft hangen, steeds opnieuw dezelfde mail...
  Het kan voorkomen dat er een mailtje "vast" blijft zitten op de mailserver, u kunt dit herkennen aan het feit dat niet alle of helemaal geen mailtjes worden opgehaald, steeds opnieuw dezelfde mails binnenkomen of dat uw emailprogramma er mee stopt ("time out"). Oplossing: Via webmail kunt u het mailtje verwijderen. (http://webmail.uwdomeinnaam.nl)

 8. Het probleem is nog niet opgelost
  Indien geen van bovengenoemde opties een oplossing biedt adviseren wij u om het nog even 24 uur aan te kijken. Soms is een storing op het internet de oorzaak en doorgaans lost deze zich vanzelf op. Mocht u na het doorlopen van alle bovenstaande stappen en 24 uur geduld hebben nog geen mail kunnen ontvangen dan kunt u het probleem via dit formulier aan ons melden. Let erop dat u ons een alternatief e-mail adres doorgeeft waarop u momenteel wel bereikbaar bent anders kunnen wij u niet helpen!website webdesign
webdesign - navigatie
webdesign webdesign - diensten webhosting webservices website update portfolio website contact digitale brochure webdesign webdesign diensten website ontwerp hosting webservices website update website portfolio webdesign contact